Renault Kangoo met ‘Freedom Van’ bodemverlaging – Fam. Maters

Toen ik begin juni 2016 naar de open dag van Freedom Auto Aanpassingen ging om me te oriënteren op een rolstoelauto voor mijn zoontje kon ik niet vermoeden dat ik een maand later de trotse eigenaar zou zijn van een aangepaste Renault Kangoo. Inmiddels rijden we er al een tijdje mee rond en zijn we er heel erg blij mee.

Mijn zoon Marius (11) heeft een spierziekte en kan …sinds kort niet meer lopen. Door een ongelukkige val dit voorjaar ging het proces van niet meer lopen sneller dan verwacht. Het werd erg zwaar om Marius elke keer vanuit zijn rolstoel in de voorstoel van de auto te tillen en daarna de rolstoel, met de zware elektrische wielen, in de achterbak van onze Opel Astra Station te zetten. En dan moest Marius daar natuurlijk ook weer uit. We gingen bezig met de aanvraag voor een elektrische rolstoel, en dus moest er ook iets met de auto. Maar wordt het een bus of toch een bestelauto? Met aanpassing uiteraard…

Op de open dag kregen we genoeg gelegenheid om alle opties naast elkaar te leggen en werd er door Freedom Auto Aanpassingen deskundig advies gegeven over welke auto of bus het beste bij onze situatie zou passen. Toevallig zou net een tweedehands -al aangepaste- auto binnenkomen. Er werd een afspraak gemaakt voor een proefrit aan huis. En toen kwam dus die Renault Kangoo uit 2014 voorrijden. Tijdens de proefrit ging het al heel erg kriebelen: Wat is dit een mooie auto, wat rijdt ’t fijn en, belangrijker nog, er is ruimte genoeg voor Marius in zijn rolstoel. Dit is precies waarnaar we op zoek zijn. Maar hoe regel je dat snel, inclusief de tegemoetkoming van de gemeente voor de aanpassing?
Het was voor mij een lastige beslissing, want zo’n nieuwe auto kost ook wat natuurlijk. Maar het is gelukt! Mede dankzij de hulp van de adviseur van Freedom Autoaanpassingen die een gedegen advies heeft opgesteld. Met dit advies, waarin de vervoersbehoefte van Marius en ons gezin uitgebreid in kaart is gebracht, hebben we met succes bij de gemeente kunnen aankloppen voor een tegemoetkoming in de kosten.

Nu zijn we enkele maanden verder en genieten we elke keer weer van deze fijne auto. Op vakantie, naar rolstoelhockey en op familiebezoek, het is nu allemaal veel makkelijker. In zijn rolstoel zit Marius nu prinsheerlijk in het midden van de Kangoo met uitzicht naar alle kanten!”

Erna Maters