ROLSTOELAUTO OF ROLSTOELBUS PRIVATE LEASEN

Nieuw bij Freedom; private lease een rolstoelauto of rolstoelbus!

Bij Freedom Auto Aanpassingen kunt u terecht voor rolstoelauto’s, rolstoelbussen en ander aangepast vervoer. U kunt er bij ons ook voor kiezen om aangepast vervoer te realiseren op basis van private lease. Dit houdt in dat u wel de voordelen geniet van het beschikken over een rolstoelauto of rolstoelbus met de aanpassingen die voor u nodig zijn, maar zonder de nadelen die horen bij het bezitten van een voertuig. Private lease is een nieuwe vorm van auto eigenaarschap die voor veel mensen uitkomst kan bieden. Dat is waarom wij deze optie aanbieden.

Hoe private lease van een rolstoelauto werkt

Als u kiest voor private lease, gaat u een contract aan voor het gebruik van de rolstoelauto of rolstoelbus. Iedere maand betaalt u hiervoor een bepaald bedrag, waardoor u gebruik kunt maken van het voertuig gedurende de loop van het contract. U bent niet de wettelijke eigenaar van het voertuig. De meeste private lease contracten lopen ergens tussen de één en vijf jaar. Gedurende die periode betaalt u dus maandelijks een bedrag en in die periode kunt u gebruik maken van de rolstoelbus of rolstoelauto. U betaalt zelf de brandstof, en eventuele parkeerkosten of boetes die u krijgt in de tijd dat uw contract loopt. U hoeft niet te betalen voor de aanschaf, het onderhoud, de verzekering of de motorrijtuigenbelasting.

Wat u wel en niet hoeft te betalen met private lease

Door private lease van een rolstoelauto heeft u zekerheid. Als er iets met het voertuig aan de hand is, hoeft u vaak niet mee te betalen aan de reparatiekosten, omdat deze in de meeste gevallen onder de allrisk verzekering vallen. Dit is afhankelijk van uw eigen risico. U bent dus geen onvoorziene kosten kwijt aan uw voertuig, maar u kunt er wel gebruik van maken. U betaalt enkel een vast maandelijks bedrag en de brandstofkosten voor de brandstof die u ook zelf verbruikt. Met private lease heeft u geen last van onvoorspelbare kosten die vaak komen kijken bij eigenaarschap van een rolstoelauto of rolstoelbus.

rolstoelbus private lease

Toch eigenaar worden van de rolstoelauto na private lease

Als u tevreden bent over uw rolstoelauto of rolstoelbus aan het einde van uw leaseperiode, dan kunt u eventueel hierna ook eigenaar worden van de rolstoelauto of rolstoelbus door financial lease. Gedurende de periode van private lease hoeft u zich geen zorgen te maken over onverwachte kosten. Het maandbedrag dat u betaalt voor de private lease van de rolstoelauto wordt vooraf bepaald. Hierbij wordt rekening gehouden met een aantal kilometers dat per jaar in de rolstoelauto of rolstoelbus gereden wordt. Als u dit aantal kilometers overschrijdt, moet u bijbetalen. Dit is bovenop de kosten die u al betaalt voor de brandstof die u zelf verbruikt.

Rolstoelauto’s van Freedom Auto Aanpassingen

De rolstoelauto’s van Freedom Auto Aanpassingen worden aangepast met aandacht voor de rolstoelgebruiker. Dit doen wij bijvoorbeeld door een bodemverlaging van RVS. Dit stevige materiaal zorgt ervoor dat het zwaartepunt van het voertuig lager ligt, waardoor de rit aangenamer wordt en minder hobbelig. Daarnaast is dit prettiger voor de rolstoelgebruiker. Hij of zij zit namelijk lager in het voertuig en op die manier even hoog met het hoofd als andere passagiers. Zo kan de rolstoelgebruiker, in de rolstoel in de rolstoelauto, net zo goed de weg en de omgeving zien als de anderen passagiers. U kijkt vanuit uw rolstoel niet meer tegen het interieur van het voertuig aan en u zit bovendien rechtop in plaats van achterover geleund.

Zelf rijden in een private lease rolstoelauto

Er zijn niet alleen rolstoelauto’s waarbij u in een rolstoel vervoerd kunt worden, het is ook mogelijk een rolstoelauto aanpassing te nemen waarmee u zelf de auto kunt besturen. U kunt voor beide opties kiezen voor een private lease. Dit is vaak goedkoper dan de aanschaf en aanpassing van een eigen voertuig en ontzorgt u bovendien van eventuele extra kosten voor bijvoorbeeld reparaties. Met private lease kunt u genieten van de voordelen van de rolstoelauto of rolstoelbus, zonder de zorgen te hebben van eigenaarschap van het voertuig.

rolstoelauto private lease

Advies en proefrit bij Freedom Auto Aanpassingen

U kunt vrijblijvend advies bij Freedom Auto Aanpassingen vragen en u kunt bovendien kiezen voor een gratis proefrit. Met een proefrit kunt u zelf ervaren hoe het is om in een rolstoelauto of rolstoelbus te rijden. Onze adviseurs kunnen bij u langs komen om de opties met u te bespreken, zowel over de mogelijke en nodige aanpassingen als over de private lease. Zij kunnen u, door jarenlange ervaring, voorzien van advies op deskundig niveau. Zij zullen u ook uitleggen hoe de aanpassingen van de rolstoelauto of rolstoelbus werken. Neem hiervoor contact op met Freedom Auto Aanpassingen.