Fiat Scudo – Familie Vermond uit Nijmegen

‘Al jaren klaagde mijn vrouw, volledig rolstoelafhankelijk, over het slechte zicht dat ze in onze aangepaste Opel Combo (oudere type) had. Die auto was, op het moment van aanschaf, voor ons een hele logische. Haar moeder die deze aangepaste auto ooit nieuw had gekocht wilde, gezien haar leeftijd, eigenlijk wel wat kleiner gaan rijden maar werd hier altijd van weerhouden. Want dit zou, zo dachten wij, betekenen de dames nooit meer samen op stap zou kunnen. Dat was totdat wij een helder moment hadden, en mijn vrouw haar moeder voorstelde de Opel van haar over te nemen. De aangepaste Opel zou dan beschikbaar blijven, dus ook wanneer de dames samen op stap wilde. En zij zelf kon dan uiteindelijk gaan uitkijken naar een kleinere auto. Vooraf had ik ook nog aan mijn beste vriend gevraagd of hij in de Opel wilde gaan rijden op de momenten dat wij, mijn vrouw en ik, “samen” op stap wilde.
Het was op zich een goed plan. Maar, zoals u zult begrijpen, de ergernis, het slechte zicht vanaf de tweede rij, bleef. Tochten naar Den Helder, Rotterdam en andere verre oorden waren toch minder plezierig dan voorgesteld. Niet alleen omdat mijn vrouw de hele weg tegen de dakrand zat aan te kijken. Maar ook omdat een goed gesprek met de tweede rij bijna onmogelijk was/is.

Afgelopen jaar zijn we, ondanks alle ergernissen, over de Opel Combo (oudere type), met de Combo naar de SupportBeurs in Utrecht gereden. Daar maakte we voor de tweede maal kennis met het bedrijf Freedom Auto Aanpassingen. De eerste keer was een aantal jaren eerder, op dezelfde beurs, en heeft mijn vrouw achterin de Fiat Doblo gezeten. Zij was echt laaiend enthousiast over het uitzicht dat zij vanaf de tweede rij had. Op dat moment, met de kennis van toen, vond ik de aangepaste Doblo te duur en heb ik de boot afgehouden.
Tijdens de afgelopen SupportBeurs kregen we een uitnodiging voor de open dagen van het bedrijf; enkele dagen na beurs. We zijn zaterdags naar de open dag gereden met de vraag of Freedom onze Opel Combo zodanig kon “verbouwen” dat mijn vrouw onderweg meer zou zien dan de dakrand. We hebben de vraag wel gesteld, maar het antwoord niet afgewacht. Want na een ritje met de Fiat Scudo, met de verlaagde vloer, waren we meteen verkocht; er ging werkelijk een wereld voor mijn vrouw open.

Nog geen week later gaven wij Freedom de opdracht om de 8 jaar oude Fiat Scudo, die zij nog hadden staan voor ons om te bouwen. Nu staat hij alweer een tijdje voor de deur.

Er ging werkelijk een wereld voor mijn vrouw open; mensen blijken meer dan een stel benen te zijn, verkeersborden zijn zichtbaar en een goed gesprek is nu mogelijk.

En dit laatste komt doordat alle inzittende op één en dezelfde hoogte zitten; dit in tegenstelling tot onze Opel Combo. En ik, op de bijrijders heb ruimte en een prachtig uitzicht door de hoge zit. Ik voel mij werkelijk een vorst. En het lijkt alsof alles maar dan ook alles mee kan; Scootermobiel, tweede rolstoel en hulphond.

Rest ons alleen Freedom te bedanken voor alles. En hen te laten weten dat we beide genieten van het uitzicht op de lange ritten naar Den Helder, Den Haag enz. enz.’