ELEKTRISCHE ROLSTOELAUTO, ROLSTOELBUS EN ROLSTOELTAXI

Elektrisch aangepast vervoer op maat.

Elektrische auto’s en bussen worden steeds populairder en beginnen langzamerhand de vraag naar dieselauto’s en benzineauto’s terug te dringen. Over het algemeen worden mensen zich steeds bewuster van hun omgeving en impact op het milieu en stappen daarom ook vaker over op elektrisch rijden. Bij Freedom Auto Aanpassingen begrijpen we dit heel goed en daarom willen wij er zijn voor mensen die aangepast vervoer nodig hebben en ook deze overstap willen maken. U kunt bij Freedom Auto Aanpassingen terecht voor bijvoorbeeld een elektrische rolstoelauto, een elektrische rolstoelbus of een aangepaste elektrische taxi.

Voordelen van elektrisch in plaats van benzine of diesel

Behalve dat het beter is voor het milieu en de omgeving om elektrisch te rijden in plaats van op diesel of benzine, is elektrisch rijden ook veel goedkoper. Er zijn steeds meer laadpalen te vinden in Nederland en het buitenland. Ook is het rijden in een elektrisch voertuig een fijne ervaring, omdat het voertuig veel minder geluid maakt. Veel elektrische auto’s maken bijna geen geluid. Een elektrisch voertuig is altijd een automaat, u hoeft dus niet handmatig te schakelen en dat zorgt ervoor dat u soepeler kunt rijden. De motor van een elektrisch voertuig is krachtig en zorgt dat u snel kunt optrekken. Het vermogen wordt namelijk direct aan de wielen geleverd.

Varianten elektrische voertuigen

Er zijn verschillende soorten elektrische voertuigen. Het eerste type is de hybride. Deze dateert van het langst geleden en beschikt niet over een stekker. Hybride geeft aan dat het een combinatie tussen twee is, deze variant heeft naast een elektromotor namelijk ook een verbrandingsmotor. De elektromotor wordt niet opgeladen via een stekker, maar door het draaien van de wielen. De hybride wordt op het moment op de hielen gezeten in populariteit door de plug-in hybride voertuigen. Deze plug-in types, de naam zegt het al, kunt u wel opladen via een stekker of laadpaal. Dit betekent dat er meer gebruik gemaakt kan worden van de elektromotor.

Hybride, plug-in hybride en volledig elektrisch aangepast vervoer

De plug-in hybride elektrische voertuigen hebben wel een verbrandingsmotor en een uitlaat, maar deze worden minder gebruikt. Op dit moment is dit type het meest populair, hoewel de kans groot wordt geacht dat we in de toekomst meer gaan rijden in het derde type: de volledig elektrische auto. Deze heeft een lage uitstoot en rijdt enkel op elektriciteit. Het nadeel waar veel aan gewerkt wordt is de relatief kleine actieradius van volledig elektrische voertuigen. In de nabije toekomst zal de volledig elektrische auto de voorkeur van de meeste mensen krijgen.

Elektrische rolstoelauto

Met aandacht voor u als klant in aanpassingen

Welk type elektrisch voertuig ook uw voorkeur heeft, ze kunnen allemaal aangepast worden. U kunt dus gerust bij Freedom Auto Aanpassingen terecht voor een plug-in hybride rolstoelbus, of een volledig elektrische rolstoelauto. Door jarenlange ervaring weten wij bij Freedom Auto Aanpassingen wat er mogelijk is en kunnen wij u helpen met de aanpassing die voor u noodzakelijk is. Bij Freedom Auto Aanpassingen wordt altijd rekening gehouden met het comfort van de rolstoelgebruiker, zowel bij normale voertuigen als bij elektrische voertuigen. Aanpassingen die wij kunnen doen zijn bijvoorbeeld een bodemverlaging, een rolstoellift, een oprijplaat en speciale bekleding.

Opties voor aanpassingen in elektrische voertuigen

De bodemverlaging die Freedom Auto Aanpassingen kan realiseren in een elektrische rolstoelbus of elektrische rolstoelauto zorgt ervoor dat de rolstoelgebruiker op dezelfde hoogte als andere passagiers zit. Zo geniet hij of zij net zo goed van het uitzicht als ieder ander in de auto. Een oprijplaat of rolstoellift kan meer gemak bieden bij het plaatsen van de rolstoel in de elektrische rolstoeltaxi of een ander voertuig. Elektrische rolstoelauto’s kunnen wij realiseren voor als u in een rolstoel met de auto vervoerd wil worden, maar ook als u zelf een elektrische rolstoelauto wil rijden.

Advies en proefrit in elektrische rolstoelauto

Voor advies kunt u contact opnemen met Freedom Auto Aanpassingen. De adviseurs komen gratis en vrijblijvend een bezoek aan u brengen om u verder te helpen. U kunt bijvoorbeeld ook een proefrit aanvragen, zodat u een idee kunt krijgen hoe het is om in een elektrische rolstoelauto of elektrische rolstoelbus te rijden. U kunt op uw gemak het voertuig bekijken en uitproberen en de adviseurs zullen u helpen door samen uw situatie te bekijken. Uiteraard wordt hierbij ook aandacht besteed aan uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Elektrische rolstoelbusElektrisch aangepast vervoer is de toekomst

Een elektrische rolstoelauto is dus helemaal geen probleem bij Freedom Auto Aanpassingen. Ook een elektrische rolstoeltaxi is een optie om te overwegen. Zeker met het oog op de toekomst. Niet alleen persoonlijke overwegingen en overtuigingen zorgen ervoor dat mensen overstappen op elektrisch rijden, ook vanuit de overheid wordt elektrisch rijden gestimuleerd. Er wordt steeds meer gevraagd van bedrijven die actief zijn in speciaal vervoer. Het zal dus zeker lonen om te investeren in een elektrische rolstoeltaxi als u actief bent in de sector.